top of page
Zoeken

Klein oratorium voor St. Joris, oktober 2010

Tijdens het schooljaar 2008-09 kwam collega Martin Slootmaekers (gerenomeerd en meermaals bekroond componist en leraar AMT aan onze academie) met de idee om het "St. Joriskoor" en het kinderkoor "Con Amore" van Alken, het koor "Jubilate" van Lanaken, onze percussieklas o.l.v. collega Chris Opsteyn en onze violisten te verenigen in een nieuwgeschreven kantate. Voor de tekst zocht hij onze oud-collega woord en gevierd schrijver René Geldhof op.

      Stilaan groeide alles en net voor de zomer stond alles op papier. Er waren toen ook nog 3 vokale solisten voorzien: Ria Struyven, Laurens-Alexander Wyns en Bart Ipers. De gemeente Alken ondersteunde entoesiast en trots dit groots opgezette initiatief. In oktober startten de repetities in ons slagwerklokaal, het enige dat voldoende groot was voor heel de ploeg. Vroeger kon niet, omdat onze strijkers nog andere concerten te spelen hadden. Maar dat vormde totaal geen probleem, want in een mum van tijd stond het oratorium er. Onze mensen hadden zich thuis prima voorbereid. Fijn ook, dat onze collega's Niels Grosemans (viool), Roel machon (cello) en Ruben Appermont (contrabas) de rangen kwamen versterken. Maar toen ook nog de koren erbij kwamen, was het slagwerklokaal eivol. Maar wel heel gezellig!!! En de muziek was in-druk-wek-kend!

     Op 24 oktober ging het oratorium in première te St. Joris-Alken voor een overvolle (grote) kerk. Onder het publiek waren verscheidene Vlaamse komponisten! Ook collega's waren er. Het werd een groot succes en in het belendende St. Jorisheem werd achteraf nog lang nagekaart. Een week later stond heel de ploeg klaar te Lanaken (31 oktober). Eveneens een groot succes! Op beide plaatsen was er langdurig applaus voor onze beide creative collega's en alle uitvoerders. Ze verdienden het! Een kleine 100 musici brachten iets unieks in Limburg.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page