top of page
Zoeken

Warme strijkersklanken in de koude winter van 2011!

Wie dacht dat de Stokkemse violisten na de drukke Kerstperiode van 2010 zouden rusten, was mis! De koude, sombere winter gloeide herhaaldelijk behaaglijk op door allerlei strijkersmoois en vreugde voor velen. Kort bij huis en verder weg.

     Het begon onverwacht door collega Roel Machon, die onze violisten op de nationale TV-zender "Een" in het programma "De laatste show" bracht (2 feb., 2011)! Daar begeleidden ze voorstelling van Koen Renders' de nieuwste CD. Enkele dagen later werd het volledige CD-programma onder grote bijval gebracht in 't Stuk te Leuven!

      Voor 14 februari zocht een Hasselts seniorentehuis strijkers om de romantische sfeer van Valentijn te verklanken. Daarvoor dacht men meteen aan de violisten van Stokkem. Even leek er een probleem te zijn, want kort na het middaguur zitten onze jonge violisten op de schoolbanken. Geen nood echter, Stokkem heeft er ook andere! En hier kwamen de lessen AMT, door collega Martin Slootmaekers, van pas. Zonder enige hulp en met succes bewerkten de violisten zelf de mooie melodiën voor die namiddag!  

     Op 19 februari was het dan verzamelen geblazen voor de 9e zangavond "De Meelmùùs" in het Cultureel Centrum te Dilsen. Het jaarlijkse benefietconcert voor het onderhoud van de fiere windmolen van Elen. Een prachtig socio-cultureel initiatief met veel aspecten, telkens onder leiding van oud-burgemeester Hubert Ramakers. In de zaal het koor "The Cecilians", op het podium 33 muzikanten! Velen daarvan strijkers van Stokkem. Ook deze keer weer nieuwe jonge violisten erbij, die nog maar enkele jaren bezig zijn. En ook deze keer was het reuze gezellig met aanstekelijke muziek en veel humor. Het (steeds) talrijk opgekomen publiek had maar een vingerknip nodig om uit volle borst mee te zingen met de overbekende deuntjes. Wat een deugddoende avond! Op naar het jubileumjaar!

     En dan was er natuurlijk het kamermuziekconcert op de DKO-dag (26 februari)! Een uniek initiatief van collega Aloys Simons. Hij bracht in 1 kamermuziekconcert onze leerlingen mét hun docenten én met 2 internationale solisten, Karina Sabac (piano, Roemenië) en Gaseul Son (sopraan, Zuid-Korea) samen. Niet alleen voor een prachtig muziekgenre, in onze academie weinig gehoord, maar ook als podiumkans én kennismaking voor onze leerlingen met de "grote muziekwereld". Het werd een onverhoopt succes voor iedereen. De laatste stoel van onze Opuszaal was gevuld! De violisten van Stokkem kwamen met 3 strijkkwartetten, een uit de lagere, een uit de middelbare en een uit de hogere graad! Na het concert verwierven onze jongste violisten hun eerste handtekeningen van hun internationale collega's.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page