top of page
Zoeken

Vioolklanken in Haspengouw tijdens de communiemaand 2015!

Mei 2014 luisterde onze jongste violiste (uit Wintershoven) de 1ste Communie-viering van haar schoolgenootjes op in de prachtige Romaanse kerk van Kortessem. Vanaf de 1ste minuut stal haar keurige verschijning en vertolking van het ‘Ave Maria’ van Bach-Gounod de harten van jong en oud. Dat de honger naar mooie religieuze muziek in een misviering bij de kerkgangers zo groot zou zijn, vermoedde toen niemand.

     De zon in februari 2015 klom dag na dag al wat hoger toen ze vanuit de wijde omgeving vragen kreeg om ook in die kerken deze viering op te luisteren! Het werd een hele reeks van Haspengouw tot in de Voerstreek toe!!! Honderden kinderen (en hun ouders) in de regio Kortessem-Tongeren-St.Truiden zagen voor het eerst een leeftijdsgenootje viool spelen. Geen TV-wonderkind van ver weg of you tube. Een meisje uit hùn glooiend Haspengouw, in levende lijve op enkele meters afstand. Blijkbaar onbekend in die regio, maar grote indruk makend, een grote behoefte blootleggend… Hopelijk inspireert het zaadje dat onze academie daar gezaaide en krijgt het navolging.

     Tot slot, voor een van de zondagen kwam onze flinke violiste even in de problemen. 2 parochies hielden hun viering op hetzelfde ogenblik. Maar dat vormde helemaal geen moeilijkheid, haar klasgenoot (uit Hasselt) aan onze academie nam, samen met een van onze oud-leerlingen, de viering in Hendrieken sfeervol voor zijn rekening. Een fluitje van een cent!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page