top of page
Zoeken

Toen 2012 gestaag de oogjes sloot, brachten onze violisten Kerstsfeer in heel de provincie!


Over de jaren is de faam van onze violisten voor een mooi, en vooral muzikaal Kerstmis alsmaar gegroeid tot ver buiten de stadsgrenzen! Ook zo in 2012.

     Winterslag (Genk) keek reikhalzend naar hen uit, want het was een tijd geleden, dat ze er nog een Kerstconcert gaven. Ze  waren steeds elders onderweg. Eens te meer zat de H. Hartkerk er nu afgeladen vol voor! Samen met het fijne Montfortkoor olv. onze gedreven collega Idi Hofmans en het Hasseltse koor Musamigos, bracht onze 16 strijkers eens te meer een prachtig concert! Maar het dient gezegd te worden, die muziek waar zó velen naar verlangen, klinkt mooier in het schitterend aangeklede kerkgebouw. Winterslag heeft hierin een grote traditie! Men moet ver gaan om dit te evenaren.

     Jaarlijks spelen onze violisten er wél de Middernachtmis op 24 december! In 2012 als 12-koppig orkest! Om 23.30h was de half duistere kerk al vol. Vanaf 23.40h zongen de gelovigen samen onze oude Vlaamse Kerstliederen onder mooie orgelbegeleiding van Hugo Martens. Om 24.00h ‘kwam het licht’ en openden het Montfortkoor en onze violisten de middernachtmis ingetogen met de 2e Latijnse mis van onze collega Roger Hulsmans. Kerstmis was voelbaar! Na afloop, in het holst van die winternacht, kreeg iedereen een lekker warm glas glühwein. Kerst zoals het hoort, mensen in vrede, eenvoud, schoonheid en bij elkaar!

     Maar ook anderen vroegen. Ook de Maasvallei wilde Kerstmis met onze violisten. Daarom gingen 10 anderen dáár aan de slag. Nu was het seniorenkoor “Singhet ende weset Vro” olv. van de gedreven Henri Coenen de partner. Op 21 december schitterden ze samen in het zorgcentrum “Zorgvlied” te Molenbeersel (Kinrooi). De bewoners genoten van de mooie Kerstmuziek! Op 26 december vervolgden ze met het zeer gesmaakte Kerstconcert in Ophoven op vraag van het Davidsfonds Kinrooi. En op 29 december, nu in de kerk te Ophoven, speelde ook nog het HarmonieOrkestGeistingenOphoven (HOGO) mee! Én ook Stokkemse harpklanken klonken er! Het publiek vulde eens te meer de hele kerk en smaakte het zeer afwisselend, sfeervolle concert. Alweer zo een Kersttijd voor zovelen mede dankzij onze strijkers!

     En de vraag voor onze vedelaars bleef komen! Zo klonken ze in diezelfde Kersttijd ook in Hoeselt, in Meeuwen, in Diepenbeek (op 2 verschillende plaatsen), in Gotem (Borgloon), in Neeroeteren, in Aldeneik en in de schouwburg van Genk. Bovendien vroeg het Tongerse Operettegezelschap Casino 5 van onze strijkers voor hun 3 prachtige voorstellingen van “Viktoria und ihr Husar”. Een maand te voren hadden wéér anderen het St. Truidense Operettegezelschap “De Zodemannen” geholpen met hun 2 uitverkochte voorstellingen van “Die Fledermaus” van Johan Strauss!

     Stokkem maakt al heel wat jaren veel mensen gelukkig door zijn vedelende zonen en dochters (ver) uit te zenden naar hen die verlangen naar die échte Kerst.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page