top of page
Zoeken

Strijkersklanken op OLV. Hemelvaart 2012!

OLV. Hemelvaartsdag, 15 augustus 2012: een heel uitzonderlijke dag! Voor het eerst sinds de Franse Revolutie keerde OLV. van Rust voor een dag vanuit Heppeneert terug naar Elen, waar ze in de Vroege Middeleeuwen met het Maaswater aanspoelde. Van in den beginne werd ze daarom in Elen vereerd en later dan ook in Heppeneert. En nu, na 2 eeuwen, terug in Elen!

Het was feest in Elen! In aanwezigheid van honderden mensen hield men die zomerse ochtend een openlucht Eucharistie aan de kapel van OLV. ter Rust. Een gele zomerzon strooide haar licht en zachte warmte rijkelijk over het Elense land. Na die mis trok een lange bedevaartstoet langs de velden en de Maas met fanfare, koren en OLV ter Rust terug richting Heppeneert.

In de vroege namiddag klonken plotseling mooie Vlaamse Maria-liederen vanuit het kerkje van Heppeneert! Heel de kerkgemeenschap zong, prachtig begeleid door onze violisten olv. Ward Prikken (oud-leerling van onze academie) en met Gaston Liefsoens aan het orgel. Mendy Rookmaaker vulde in enkele liederen met haar mooie sopraanstem heel het kerkgebouw. Oud-burgemeester Hubert Ramakers en zelf leerling aan onze academie, was de man die al deze elementen voor een prachtig concert bij elkaar bracht. Daarna volgde het Lof, eveneens opgeluisterd door onze strijkers!

Binnen in de kerk was geen stoel meer vrij. Buiten de kerk was geen stoel meer vrij. Gelukkig kon men buiten alles op grote schermen volgen. De sfeer was uniek: de overtuigingskracht van die samenzang, die prachtige vioolklanken in dat weidse, zonovergoten Maasdal. Nadien werd nog lang nagenoten van een zalig koel drankje in de schaduw van de grote linden. Niemand wou naar huis.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page