top of page
Zoeken

Onze violisten voor een uitverkochte Arenbergschouwburg te Lommel!!!

Het seizoen 2013-2014 is voor het koor 'Lokomotief' uit Lommel olv. Christel Vandenbriel, onze collega voor orgel, één groot feest! 25 jaar samen zingen in schoonheid en vriendschap! 25 jaar onder leiding van Christel. Onze violisten er al eens te gast en nu mochten ze het orkest zijn bij het openingsconcert van dat feestjaar: 'Pop meets Classic'! 

    Koor en orkest oefenden gescheiden. Ons orkest in onze academiezaal Opus. Maar voor de koor-én-orkest repetitie was dat podium te klein. Wat nu? Gelukkig mocht onze academie rekenen op de gastvrijheid van de Koninklijke Harmonie Dilsen-Stokkem en kon die repetitie in hun zaal Astrid doorgaan.

     Op 16 november ontmoetten koor en orkest mekaar 1-malig daar, maar vanaf de eerste noot bleek duidelijk dat ieder én goed voorbereid was én op dezelfde golflengte zat. Dat ging mooi worden! Op zondag 24 november reden onze mensen naar de Arenbergschouwburg in Lommel. De voorstelling was al weken uitverkocht, de zaal is nochtans echt niet zo klein. En bleek, dat de echo voor onze vedelaars in de regio zo groot is, dat heel wat mensen uit midden Limburg en uit de Maasvallei in de zaal aanwezig waren.

     De goed georganiseerde generale in de loop van de namiddag mét afstelling van licht én geluid, precies zoals in het draaiboek, leidde naar een perfect gestroomlijnde uitvoering met een kwaliteit die het publiek erg onder de indruk bracht. Dat onze strijkers door hun drukke najaars concertkalender bijzonder goed in hun vingers zaten was duidelijk te merken. Elk stuk ging de zaal in met een snedigheid en een emotionele impact, die in de roos schoten! Het applaus sprak telkens boekdelen. Maar ook als begeleiders van het uitstekende koor Lokomotief muntten ze uit. De reacties na afloop bij een drankje waren unaniem: deze avond was een voltreffer geweest!! Na gezellige nababbelen en vele vragen van het publiek beantwoorden, reden onze mensen uiteindelijk dankbaar uitgewuifd door het koor, de nacht in, huiswaarts. Toch niet vergeten, verschillende orkestleden verlieten maar kort voorheen de lagere school. Enkele uren later moesten ze weer paraat staan voor Frans, wiskunde etc.. Ze doen het toch maar, onze strijkers!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page