top of page
Zoeken

Onze violisten tijdens de jaarwende 2010-11!

De jaarwende 2010-2011 was wel bijzonder rijk voor onze violisten van Stokkem. En het wordt nog steeds rijker door de vele goede herinneringen van zovele concertgangers aan de voorbije jaren. Het leidde dit jaar naar zoveel concertafspraken, dat deelname aan het Kerstconcert van onze eigen academie niet meer doenbaar was. Zo ontroerde op 26 december het zeer sfeervolle Kerstconcert in de St. Pieterskerk te Elen i.s.m. het lokale Ceciliakoor. De gouden sopraanstem van Hanne Creemers, ook leerlinge aan onze academie, sloeg iedereen met verstomming! Soliste, koor en strijkers versmolten tot een prachtig geheel. Getuige daarvan de mooie CD-opname. Dank aan onze gastvrije academie voor gezamelijke repetities. Wel jammer, dat de leerlingen zang van onze academie blijkbaar niet of heel moeilijk de weg vinden naar de koren van onze gemeente. Al de koren hopen op/vragen nieuwe stemmen.

     Enkele dagen brachten 6 van onze jongste violisten (de oudste 11jaar) echter al een stemmig Kerstconcert in de lagere school te Niel-bij-As. De voorbereiding hiervan sprak zich zo snel rond, dat ze ook de Kerstmis van Niel-bij-As mochten opluisteren. En ook bij de leerlingen notenleer-L4 van Juf Kaatje (collega Kathleen Moors) zat een violiste, toen Juf Kaatje inging op de concertuitnodiging van het Rusthuis Pallieter. Juf Kaatje en haar discipelen brachten daar zó een mooi Kerstconcert, dat ze de Goednieuwskrant haalden!!! Een dikke proficiat daarvoor! 

     Telkens weer andere Stokkemse violisten klonken ook elders in de Kerstperiode, o.a. in de Stokkemse kerk, in Tongeren, Diepenbeek, Schoonbeek en Hasselt. En het strijkersensemble Enigma, bestaande uit onze oud-leerlingen, gaf Kerstconcerten in Bree en Nederland. De jaarwende concerten sloten af in januari 2011 te Overpelt, waar onze jeugdige violisten heuse kamermuziek brachten n.a.v. de prijsuitrijking "Junior journalist", een initiatief van het Davidsfonds.

     Als het gaat over de culturele meerwaarde van een muziekacademie in haar regio (en ver daarbuiten), leverden onze violisten ditmaal alweer een niet kleine bijdrage!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page