top of page
Zoeken

Onze violisten op concertreis door Brabant!

De vroegere doortochten van onze violisten in Brabant bleven daar tot op heden zalig naklinken en met wat ze er nu deden lijkt daar voor de toekomst geen verandering in te komen! Maar ook de Brabantse concerten van “Cordes en bleu”, het sextet van (ex.)-leerkrachten van onze academie droegen daar toe bij. Dilsen-Stokkem op 2 fronten in Brabant!

     In de lente van 2012 nodigden het Tiens Renaissancekoor (olv. Albert Nassen) en Cantata Aarschot (olv. Tineke Verlooy) geheel onverwacht onze vedelaars uit om hen te begeleiden in het ‘Requiem’ van Gabriel Fauré! Onze mensen beleefden al heel wat uitzonderlijks, maar voor dít ‘Requiem’ verzocht worden!!!  Ook al, omdat dit vrijwel nooit door amateur-strijkers op de podia komt. Maar de koren hadden het grootste vertrouwen in onze Dilsen-Stokkemse strijkersklanken! En dit werd allerminst beschaamd!

     In een minimum van tijd hadden onze mensen de nootjes in de vingers en reden ze gezellig samen westwaarts, om met deze 2 uitstekende koren te oefenen. Het werd desondanks nog intens, maar fijn werken, want alles moest de juiste sfeer ademen. Maar het resultaat mocht er zijn! Op 3, 4, 17 en 18 november traden ze in de kerken van Landen, Tienen en Aarschot voor het voetlicht. Vooral de prachtige 16e eeuwse OLV. kerk van Aarschot bood hét betoverende kader bij uitstek om de hemelse inspiratie van Fauré te laten opstijgen tot in de hoogste gewelven, nadat ook werken van Orlandus Lassus, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Michel Pieters de toon gezet hadden.

     Bij elk concert liepen de kerken helemaal vol! Langdurig en gul applaus gaf duidelijk aan, dat zangers én instrumentisten de harten diep raakten! En natuurlijk werd er al gedroomd over samenwerking in de toekomst. Voor het Tiens Renaissancekoor was dat niet moeilijk. Lente 2013… Limburg!   1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page