top of page
Zoeken

Onze beginnende violisten klinken in de Vormsel-missen te Genk!

     Al sinds jaren zijn onze Stokkemse strijkers “internationaal” beroemd in Winterslag, dankzij de fijne samenwerking met het Montfoortkoor van Winterslag. Maar nu kwamen er onverwacht vragen vanuit het Genkse Kolderbos en de Genkse hoofdkerk (St. Martinus) om in de meimaand, 2 zondagen na elkaar, de missen van het Vormsel op te luisteren. Onze strijkers gingen graag op die uitnodiging in, want waar mensen samen komen om moois, integers of gezelligs te beleven, zetten ze graag hun beste beentje voor. En dan mogen vioolklanken niet ontbreken!

     Vol energie en verwachting begonnen de repetities. Voor heel wat violisten was het hun eerste concert. Sommigen konden, al zittend, nog niet met hun voeten aan de grond. Maar dat vormde helemaal geen probleem. In een mum van tijd stond heel het programma piekfijn overeind.

     Het startschot werd gegeven in het groene Kolderbos.  Onder een prachtige lentezon en in een overvolle kerk weerklonken de eerste mooie strijkers tonen, begeleid door Lieve Schols aan het orgel. Het was de gelovigen aan te zien, dat onze violisten meteen de gevoelige snaar raakten! Hemels! De zeer sfeervolle mis eindigde in een lang en fijn napraten in de kerk of buiten in het zonnetje met de talrijke gelovigen.

     De Kolderbos-echo ging vanaf dan onze strijkers vooraf naar de St. Martinuskerk in het Genkse centrum. Ook daar een zonovergoten zondagochtend en een goed gevulde kerk. En ook daar leverden onze violisten een grote bijdrage in de sfeervolle Viering, ditmaal begeleid door organist Jos Wouters. De vraag van de Genkenaren, na afloop, of dit zich in de toekomst nog zou mogen herhalen, beantwoordden onze violisten met een gul ‘ja’! Genk, tot de volgende…!0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page