top of page
Zoeken

November, ook een maand vol violistieke activiteit!

Op 15 november begon in het Zorgcentrum te Zonhoven de ‘Week van de Ouderen’. Onze strijkers luisterden de feestelijke Eucharistieviering in de kerk van het centrum op. De bewoners, hun familie en vrienden namen de laatste stoel in. Vanaf het doksaal droegen orgel en orkest met muziek van Marcello, Handel, Purcell e.a. waardig bij aan de mooie boodschap van de priester. Na afloop waren er nog vele fijne gesprekken tussen onze mensen en de kerkgangers bij een lekker hapje.  

     Diezelfde week ging een andere van onze violisten, net stage lopend in een zorgcentrum te Maasmechelen, liedjes van vroeger spelen om dementerenden zonneschijn te brengen. Hun verraste blije reacties overtroffen alle verwachtingen. Ook het zorgteam stond te kijken van wat muziek met mensen doet. Zo eenvoudig en zo doeltreffend! Een heel mooi gebaar.

     In het kader van de Advent kwam op 21 november de Missa Angelica van oud-collega Roger Hulsmans in de St. Martinuskerk te Dilsen tot klinken. Een droom sinds lang ging in vervulling, want telkens liep de organisatie bij vorige pogingen vast. Enkele koren uit de federatie bundelden hun krachten olv. Erik Opdenakker, het samenspel-ensemble (strijkers) van onze academie werd voorbereid door collega Ruben Appermont en de organisten kwamen uit onze orgelklas. Het werd een sfeervolle viering in aanwezigheid van de componist, Roger Hulsmans en zijn echtgenote. De gastvrije kerkgemeenschap ging zo verder op haar pad om het kerkgebouw en zijn moderne christelijke werking te hanteren als open centrum van vrede en goedheid.

De samenspelklas met de Missa Angelica in de St. Martinuskerk te Dilsen-Stokkem

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page