top of page
Zoeken

Lerarenconcert 2008 in zaal Opus:

Korte terugblik op een zeer mooi en afwisseld docentenconcert………..

De programmering van het jaarlijks terugkerende docentenconcert was zeer afwijkend ten opzichte van de voorgaande jaren. Het concert werd geopend met een aantal spetterende “jazz standards” met zeer indrukwekkende improvisaties van Carlo Nardozza, Ramon Korolik, Wim Cops & Philip Kerkhofs De stap naar het volgende programma-onderdeel was echter niet zo groot. De componist Darius Milhaud liet zich vaak door de jazz inspireren. De “Suite pour violon, clarinette et piano” werd voortreffelijk vertolkt door het 3-span Thessy Chen, Michel Pieters & Marc Vanhengel.

De accordeon met Linda Smolders & Tania Kozarski zorgde dit jaar voor een complete verrassing……..wat een virtuoos spel en wat een prachtige compositie van Victor Gridin. Vervolgens naar Italië het land van de opera met Giacomo Puccini. Door prachtige stem van Idi Hofmans moest menig luisteraar een traantje wegpikken. “Bravosissimo Idi” !!

Frank Boonen liet ons eens horen wat er allemaal op een tuba kan en dat was veel meer dan men zou verwachten. Bijzonder om dit instrument eens te horen met een piano begeleiding.

Ruben Appermont kan er ook wat van op zijn contrabas. Opvallend is toch het enorme bereik van dit instrument……..duidelijk geen probleem voor Ruben. Hier is ook een “Bravo” op zijn plaats.

“Last but not least” het concertstuk van Federigo Fiorillo bijzonder om dit eens te horen met een C-klarinet. Opvallend was de prachtige klankkleur van deze compositie. Het samenspel van Kris Vuylsteke, Kurt Theunissen, Lieve Driessen, Stijn Debeenhouwer & Roel Machon was voortreffelijk!9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page