top of page
Zoeken

Het weekeinde van 13-15 mei, heel druk voor onze Stokkemse strijkers!!!

Voor onze Stokkemse vedelaars ging het speelfestijn in de lente 2011 ging alsmaar door! Eer ze het goed beseften zaten ook 13-14-15 mei vol met concertuitnodigingen. Even was er ogengeknipper wie waar wat zou doen, maar door een goede organisatie en meer dan voldoende strijkers in huis smolten alle problemen als sneeuw voor de zon.

Het was een van onze jongste violisten, die in Kozen (bij St. Truiden) vrijdag de 13e de leerlingenvoordacht van de Academie Haspengouw mocht openen. Een hele eer voor onze academie!

Op zaterdag 14 mei trok het Méélmuus-orkest (vnl. onze strijkers) naar Ophoven benoorden Maaseik. De echo's van de jaarlijkse Méélmuusconcerten waren er doorgedrongen en Ophoven wou die unieke sfeer ook. Het werd een pracht van een concert samen met het Ophovense koor. Maar ook het publiek mocht flink meezingen.

Tegelijk ving in de kerk te Dilsen een heel bijzonder concert aan. Het befaamde Dilsense koor Cantabile o.l.v. Jos Venken, oud-Dilsenaar, wou Mozart's composities voor Moeder Maria in de meimaand laten klinken in Dilsen. Hiervoor bundelde Dilsen zijn muzikale krachten in de persoon van de dirigent, het koor en tenslotte het orkest, opgeleid aan de academie Dilsen-Stokkem. Zo mochten onze violisten, leerlingen van de hobo- en hoornklas (van de collega's K. Theunissen en P. Warson) met het uitstekende Cantabile en solisten uit het VRT-koor van Brussel deze prachtige muziek voor een volle Dilsense kerk brengen. De opgetogen en verraste publieksreacties waren nog dagenlang in en buiten Dilsen te horen.

Tenslotte trok collega Ruben Appermont op zondag 15 mei met onze vedelaars naar de (1ste) "Dag van de Strijkers" te Tongeren, ingericht door Vlamo. Er waren 4 Limburgse strijkersensembles, al dan niet aangevuld met andere instrumenten. Stokkem opende! En met een kwaliteit Stokkem waardig! Hopelijk blijft het niet bij deze 1ste keer, maar komt er volgend jaar een opvolger.

En zo sloot een overvol maar prachtig musiceer-weekeinde in een zonovergoten meimaand.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page