top of page
Zoeken

Het Pinsterweekend van 2012. Dilsen/Stokkem viert feest! Ook de strijkers!

Met o.a. "Dilsen zingt" en nog heel wat andere activiteiten genoot iedereen in Dilsen/Stokkem van een zonovergoten Pinksterweekeinde! Onze strijkers lieten zich daar allerminst bij onbetuigd. Een 14-koppig ensemble mocht, samen met het kerkkoor, de mooie Pinksterviering opluisteren in de St. Martinuskerk. Maar onze vedelaars wisten niet dat hen een verrassing te wachten stond ! Een concertmis vanaf het ruime hoogzaal van de St. Martinus werd een heuse geluidsopenbaring. Als het ware "in" het orgel mogen/kunnen zitten, die allesomvattende klank mogen ervaren en op een sublieme wijze mee het kerkschip mogen insturen... Indrukken, die men tijdens de lessen onmogelijk kan laten ervaren. Meteen werd duidelijk waarom muziek in een kerk het mooist tot zijn recht komt als die vanop deze plaats mag ontstaan. Bruckner, Elgar, Handel weerklonken, nu eens bezinnend, dan weer feestelijk door heel de kerk.

Het mooie orgel werd bespeeld door Martin Jacobs, oud-leerling van onze academie. Hem komt ook de organisatorische eer van deze prachtige Pinksterviering toe. Toch zou deze viering niet geworden zijn wat ze werd, zonder het zinvolle woord van Eerw. heer pastoor Braken. Hij plaatste een 2000jaar oud Pinkstergegeven zinvol in het heden.

Na afloop ontdekten de jongere violisten nog 1 oude kerkstoel in de kerk. Ook dit was voor hen een openbaring, een stoel die langs 2 kanten kan dienen! Ze keken zich de ogen uit.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page