top of page
Zoeken

De zonovergoten september van 2016, een supertoffe maand voor onze strijkers!

De oud-Vlaamse naam voor augustus is ‘de oogstmaand’, die voor september ‘de herfstmaand’. Maar in 2016 was september dé oogstmaand voor onze violisten. Nooit voorheen waren ze voor concerten in september zoveel uithuizig!

     Het begon al op 4 september in het ‘Land van Loon’ voor de 6e dialectnamiddag 'Laon is Sjaon’. Helaas met guur weer. Het pittoreske openlucht theater moest ingeruild worden voor de (kleinere) kerk. En zo helaas meer dan 200 mensen, die geen plaats vonden. Maar ze stonden er weer, als vaste waarde intussen: onze (oud-)leerlingen/violisten bij de 'Kamazollekes', de volksmuziekgroep uit Loon. En ook dit jaar was de dialectnamiddag met z’n verhalen, liedjes, grappen enz. een schot in de roos!

  Onze jonge violisten op ‘Parkours’ Maastricht


Op 14 september was het land van Loon alweer opnieuw aan de beurt! Een van onze jonge violisten  werd genodigd om de voorstelling van het boek '1000 jaar Borgloon' op het gemeentehuis stijlvol op te luisteren. Maar met de zon aan de hemel ging alles buiten door. Onze violiste kweet zich met klasse van haar taak, want na afloop vroegen belangstellenden of zij ook elders voor dergelijke gebeurtenissen dit wilde doen! 

1000 jaar Borgloon


Op 17 september was de St. Martinusparochie in Dilsen aan de beurt. Toen luisterden onze gevorderde en afgestudeerde strijkers, samen met het 'Van Eyck-Ensemble' uit Maaseik, de zaterdag Eucharistie op met de Kleine Orgelmesse (Mozart KV259)! Maar ook de hobo's en de paukenist kwamen van onze academie. Naast Mozart klonken ook andere meesterwerken uit de religieuze muziek (Mendelssohn, Handel, De Boeck)! In het orkest speelden heel wat ouders met hun eigen kinderen, allemaal opgeleid aan onze academie! Het geheel stond onder de kundige leiding van tenor, Robert Luts. De prachtige muziek maakte grote indruk op de talrijke kerkgangers. Om 18u30 liep de eredienst ten einde, maar de laatste kerkgangers verlieten het kerkgebouw pas om 19u55! Van napraten gesproken... én van plannen voor de toekomst gesproken...

De Kleine Orgelmesse (W.A. Mozart) in de St.Martinuskerk


Op zaterdagavond 24 september trok onze 'middenploeg' naar Molenbeersel. Zij waren er in Maastricht en in Dilsen niet bij en daarmee de laatste redding voor onze academie toen Molenbeersel vroeg om de zangavond voor 20 jaar seniorenkoor Molenbeersel op te luisteren. Zo kon onze academie op iedere uitnodiging ingaan: 3 verschillende strijkersensembles werden uitgestuurd!! In Molenbeersel musiceerden onze violisten samen met de locale accordeonclub en enkele trompetsolisten! Het werd een onvergetelijke (mee-)zing avond met, naast populaire liedjes, ook prachtige kunstliederen. Henri Coenen uit Elen hanteerde het dirigeerstokje, een man waardoor onze violisten al meer dan 30 jaar geregeld op allerlei podia binnen en buiten Limburg te zien waren/zijn!! In het decennia lange succesverhaal van onze violisten speelde/speelt hij een grote rol!


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page