top of page
Zoeken

De violisten van Stokkem met Kerstmis in Heppeneert (2009)!

     Een eind verwijderd van de moderne economie, onverstoord temidden de wijdse uiterwaarden van de Maas... Heppeneert! Toevluchtsoord voor zowel beproefden als natuurminnaars. Voor het eerst zou dáár een Kerstconcert plaatsvinden! En dit wou het kerkkoor van Heppeneert met zijn dynamische dirigent, Henri Coenen, samen met de violisten van Stokkem ondernemen. Er werd vergaderd (altijd gezellig!), e-post vloog over en 't weer. I.p.v. een gewoon Kerstconcert waar een aantal muziekstukken klinken, koos Heppeneert voor een muzikaal omlijst Kerstverhaal. Hiervoor ging organiste en oudleerlinge van onze academie, Angela Coenen, op zoek naar een poëtisch, bezielend vormgegeven Kerstverhaal. En dat vond ze!

     Op 22 december reed de ene auto na de andere, vol musici, over de donkere smalle weg naar Heppeneert. In de verte dook het mooi verlichte kerkje uit het duister op. De perfecte sfeer voor een Kerstgebeuren! De gezamelijke avondrepetitie van koor en orkest zat meteen goed. Iedereen geraakte netjes geplaatst op het koor. Gezellig werd heel het programma intens geoefend.

     2e Kerstdag om 14.00h hielden koor en orkest nog een kleine geheugen-opfrisser, waarna kon worden genoten van lekkere (zelfgebakken!) wafels en een warme kop koffie. Buiten vlogen grote kladden winterganzen over de zonovergoten uiterwaarden. Prachtig! Beschut door ijzige wind vocht een enkel hoopje sneeuw op een beschaduwd plekje tegen de dooi. Om 15.00h begon het concert in een afgeladen volle kerk, velen konden niet meer binnen! Afwisselend lazen mevrouw Toos Jansen en rector Jos Vancleef met veel gevoel het intieme Kerstverhaal. Koor en/of orkest omlijstten. Er werd een traantje geplengd. Wie erbij was voelde hoe echt alles was, omdat het Kerstverhaal centraal stond. Een goed uur verder drukte een minutenlang applaus de gevoelens van de luisteraars uit. Hier was het écht Kerstmis! Iedereen wou die sfeer vasthouden en dat kon ook. Een 100-tal m verderop, in de gezellige parochiezaal, stond al warme cholademelk en meer lekkers te wachten.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page