top of page
Zoeken

De violisten van Stokkem met een avondvullend theaterprogramma in "Uit in Vlaanderen"!

In het seizoen 2009-10 viert het Cultureel Centrum "Ter Kommen" te Hoeselt zijn 30ste verjaardag. Daarbij hoort natuurlijk een prachtige seizoensopener! Onze violisten maakten in "Ter Kommen" in 2003 al een uitstekende beurt, toen ze wekenlang het theaterorkest vormden voor de operette "Seppl" van onze Vlaamse toondichter Emiel Hullebroeck en dichter/Hoeseltenaar Lambrecht Lambrechts. Zo werd dus ook naar onze Stokkemse violisten gelonkt voor een grootse "Weense Avond". Ze kregen de voorkeur boven een professioneel gezelschap uit Luik!

"Ter Kommen" meldde de "Weense Avond" op 30 oktober 2009 (zoals gebruikelijk) aan "Uit in Vlaanderen", dé internetsite voor het theaterleven in heel Vlaanderen. Een unieke prestatie van onze violisten, die wekelijks aan onze academie studeren en een prachtige uitstraling voor de vioolwerking aan onze academie!

3 weken voor datum ging de kaartjes verkoop in. Op 5 dagen was alles uitverkocht! Genoeg aanvragen voor een 2e, misschien wel 3e avond! Helaas was dat niet meer te realiseren.

     Op 30 oktober betraden onze violisten onder luid applaus het podium van een volle zaal! De avond moest nog beginnen. Zwierig begeleidden ze onze collega, de sopraan Idi Hofmans, en presentator/bariton Luk Voncken in een prachtig Weens programma! Maar voor het publiek was er ook nog een goed geheim gehouden verrassing. Tijdens de mooie Weense walsen dansten de sterdansers van Andre Rieu, nl. de 2 beste Belgische danskoppels op de internationale danswedstrijden. In schitterende japonnen flitsten de dames, in de armen van hun piekfijn uitgedoste, elegante partners, over de dansvloer. Oogverblindend! Dit had het publiek duidelijk nooit verwacht. De avond was voorbij eer men het goed besefte. Maar de mooi aangeklede zaal was zó ingericht, dat de mensen nog uitgebreid konden nagenieten bij een glaasje. En dit niet bij luide technomuziek op en CD. Neen, een klein groepje van het orkest zorgde voor een heuse Oostenrijkse Grinzing-sfeer door de muziek van de Schrammelorkesten uit Grinzing en Wenen op de achtergrond te spelen. Menig toehoorder liet zich verleiden om hierop te dansen.

Voldaan, gelukkig gingen de mensen die avond naar huis. Echo's alom de volgende dagen. En "Ter Kommen" herinnerde zich, dat zovelen dit nog niet gezien hadden...7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page