top of page
Zoeken

De violisten van Stokkem en collega Idi Hofmans schitteren in bomvolle Park-hotel te Genk!

Het kon niet anders. De successen van onze violisten in Bilzen (2008) moesten ooit een vervolg krijgen. Nog tijdens het Bilzense slotapplaus werden in het publiek plannen gesmeed voor Genk. Dat kwam er op 24 oktober 2009 in het Park-hotel te Winterslag, het voormalig hotel voor de ingenieurs van de Winterslagse koolmijn. Dit hotel bleef in zijn prachtige originele staat (1920?) bewaard, een uniek concertkader! Alleen al de prachtige lindedreven van de historische ingenieurswijk in herfstkleuren: dé perfecte sfeermaker voor orkest en concertgangers.

Maar... dit "Café chantant" i.s.m. het Montfortkoor van Winterslag lekte uit "buiten" Genk. Daarmee was het in 2 dagen uitverkocht en moesten veel argeloze Genkenaren die avond onverrichter zake terug naar huis!

In een uiterst gevarieerd programma met als solisten onze collega, sopraan Idi Hofmans, bariton/presentator Luk Voncken en trompetist Gijs Voncken, kon een stampvolle zaal (tot op 2 m van het orkest!) genieten van heerlijke muziek, veel humor en grenzeloze herfstgezelligheid. Veel melodien werden spontaan vanuit de zaal mee geneuried. Waar het publiek kon en mocht meezingen, zong het zó enthoesiast, dat het orkest nog amper te horen was! Ook de instrumentale intermezzi van onze violisten (de jongste: Bart Peeters, 11 jaar) met o.a. Hongaarse zigeunermuziek, waren een schot in de roos. Een niet aflatend applaus vroeg natuurlijk om bisnummers gebracht Idi Hofmans met haar prachtige stem en begeleid door onze strijkers.

De avond vloog om! Het publiek genoot tot een eind na twaalven nog zalig na bij een glaasje wijn en versnaperingen. En er werd al overlegd hoe dit "vervolg op Bilzen" weer een vervolg kon krijgen in Winterslag.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page