top of page
Zoeken

Afscheid in dank en spijt

Op 26 september 2010 nam Winterslag afscheid van "zijn" pastoor Thijsen. Helaas moest hij na bijna 50 jaar, door de gezegende leeftijd van 80 jaar op pensioen. Onder zijn charismatische persoonlijkheid groeide Winterslag uit tot een "thuis", niet alleen voor de parochianen, maar voor iedereen (ook tot over de landsgrenzen!). Zo kreeg, meer dan een kwarteeuw geleden, de eerste generatie vedelende kinderen uit Stokkem, onder impuls van collega Roger Hulsmans, voor het eerst de kans om buitenschools met haar talenten bij te dragen in het grotere geheel. Dit gaf dé motivatie, waardoor zij uitgroeiden tot het strijkersensemble van nu dat duizenden, tot ver over de landsgrenzen, onvergetelijke ogenblikken schonk.

     Winterslag kreeg over de jaren een lange lijst prachtige concertmissen, de violisten vonden er een 2e thuis. Maar niet zozeer de muziek deed haar werk. Vooral de wijze waarop pastoor Thijsen, ook buiten de zondagsmis, vanuit een diep christelijk gedachtengoed de mensen toesprak en met hen omging, inspireerde iedereen. Daarom was het een groot geschenk om er op 26 september mogen bij te zijn tijdens de afscheidsviering.

     Deze keer mochten onze strijkers plaats nemen op het hoogzaal, waardoor er meer meekonden dan gewoonlijk, nl. 35! En ze waren er, zowel die van het eerste uur, als zij die voor het eerst een nootje meespeelden. Ze omlijstten de feestelijke intrede en de dankbetuigingen aan het einde van de viering. Handel, Bach, Mozart, Elgar, F. Peeters, ze klonken hemels vanaf het hoogzaal! De ontroering in de kerk was groot. Zovelen brachten een korte dankhulde, dat de viering 2,5 uur duurde!

     Na afloop kaartten honderden dankbaren, bij een hapje en een drankje, gezellig na in het Vormingscentrum naast de kerk. Iedereen besefte, dat als Winterslag wil blijven wat het nu is, dat de handen moeten in elkaar geslagen worden. Plannen werden gesmeed. Laten we hopen, dat de herinnering aan pastoor Thijsen nog heel lang blijft inspireren. Dank, pastoor Thijsen, dank, het ga U goed!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page