top of page
Zoeken

Aangrijpend menselijk drama in Hotel Beau Sejour te Lanklaar!

Voor het jubileumjaar 2012 van August De Boeck, onze grootste Vlaamse componist uit het begin van de 20ste eeuw, vroeg het De Boeck-fonds aan het sextet ‘Cordes en bleu’ om op zoek te gaan naar de vrijwel onbekende mens achter de componist. Dit aan de hand van zijn recent ontdekte briefwisseling met 3 uitzonderlijke vrouwen en de muziek die hij voor hén schreef. Cordes en bleu, zijnde leerkrachten aan de muziekacademie van Dilsen-Stokkem werkten hiervoor 2 jaar samen met woordkunstenares Liliane Wilms en brachten dit in januari jl. in het Brusselse in première. Directeur van de muziekacademie D/S, Marc Vanhengel ,nam meteen het initiatief om deze tot nu toe onbekende brok cultuurgeschiedenis ook naar Dilsen-Stokkem te brengen. Voor een dergelijke voorstelling kon men zich geen prachtiger en juister kader voorstellen dan het Hotel Beau Sejour te Lanklaar.

     Op 12 oktober vond deze zeer aangrijpende ‘en famille’-voorstelling er plaats voor een goed gevulde zaal. Ook vanuit Hasselt, Bilzen, Maastricht en Venlo was men hiervoor naar Dilsen-Stokkem gekomen. Bijna 2 uur lang namen Liliane Wilms en ‘Cordes en bleu’ de aanwezigen in een enge verstrengeling van woord, muziek en beeld mee naar verzwegen menselijk drama uit het begin van de vorige eeuw.  Maar vooral de prachtige, helaas onbekende muziek van August De Boeck, die uit dit drama ontstond, ontroerde het publiek  diep. De Boeck behoort niet voor niets tot de grootste Europese componisten van zijn generatie. De reacties van het publiek na afloop spraken trouwens boekdelen.

     Voor de volgende voorstellingen hiervan reizen onze leerkrachten naar Brabant, Oost- en West-Vlaanderen. Dilsen-Stokkem zendt zijn cultuurzonen uit!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page