top of page
Zoeken

24 mei: Het Pinksterfeest in St. Martinusparochie te Dilsen!!!

Dit jaar nodigde de St.Martinusparochie onze violisten uit om samen van de Pinkstermis een écht feest te maken, o.a. door gepaste muziek. Pinksteren, hét feest van het verkrijgen van inzicht en begeestering!

     Dit was op maat gesneden voor onze jongere violisten, aangevuld met hun meer ervaren vrienden. 2 zaterdagen vooraf werd flink geoefend op het hoogzaal van de St. Martinuskerk. Ze werden begeleid door niet minder dan 3 organisten, allen leerling of oud-leerling van onze academie! En of de muziek feestelijk was!!! Op het orgel werden alle registers open getrokken! Onze jonge garde wist niet wat haar overkwam! Dit maakte een magistrale indruk, evenals hun kennismaking met het hoogzaal de St. Martinuskerk.

     De feestelijke muziek van Handel, Purcell, Bach, Elgar, Vivaldi overtrof de verwachtingen van de gelovigen, beneden in de kerk. Aan het einde bedankte de voorganger alle musici, waarna vanuit het kerkschip een lang en dankbaar applaus weerklonk. Onze mensen waren nog niet beneden (waar een drankje voor iedereen wachtte!) toen al gevraagd werd voor de volgende keer. De planning daarvan lag al in grote lijnen vast, nog voor het laatste glaasje uit was! Hoeveel positiefs en hoeveel levensenergie onze strijkers wakker maken bij mensen als ze optreden!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page