top of page
Zoeken

1992. De violisten van Stokkem voor het eerst in Frankrijk!

Omstreeks 1982 startte de 1ste generatie vioolleerlingen aan onze academie in het oud-gemeentenhuis van Lanklaar. Van in het begin kregen zij geweldige podiumkansen door 2 zeer cultuurbewuste, actieve mensen uit Dilsen-Stokkem: Ludo Prikken en Henri Coenen. Samen met notenleercollega Roger Hulsmans (als dirigent van het Montfortkoor te Winterslag) boden ze zoveel musiceervreugde aan de jongeren, dat deze amper 1 decennium later én voldoende talrijk én degelijk geschoold/ervaren waren om het Montfortkoor op zijn concertreis naar Reims (Frankrijk) te vergezellen.

    Tijdens het laatste weekeinde van september 1992 was het zover. Allen stapten, na de nodige vergaderingen, in Winterslag op de bus richting Frankrijk. O.a. in de St. Vincentkerk te Epernay brachten koor en strijkers een prachtige concertmis! Een onverwacht hoogtepunt ontstond spontaan, toen onze violisten op zondagmiddag in het restaurant plots de violen boven haalden en een concertje met de nodige "swung" voor het koor en de andere gasten ten beste gaf. De mensen die toen mee waren spraken er jaren later nog van!

    Op de foto naast de vertrouwde gezichten uit die tijd mr. Roger uiterst rechts. En helaas niet op de foto, maar altijd tot hulp bereid en toen ook van de partij, onze toezichter van toen: Wilfried Zengers. Hij zorgde voor onze jonge mensen als ze niet op het podium waren.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page