Ons Onderwijs

Onze Academie is erkend en gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en volgt alle reglementeringen betreffende het Deeltijds Kunstonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Departement Onderwijs.

In de Stedelijke Kunstacademie wordt onderricht verstrekt in de domeinen (muziek, woord, dans & beeldende kunst), graden, opties en vakken die door de gemeenteraad werden ingericht.
De Academie volgt het minimum-leerplan dat bij besluit is vastgesteld.
Het onderwijs wordt georganiseerd overeenkomstig de geldende wets- en reglementaire bepalingen.
Het schooljaar duurt veertig weken. De data van de vakantieperioden worden jaarlijks vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen op basis van de geldende reglementaire bepalingen.

Het Deeltijds Kunstonderwijs van Dilsen-Stokkem en As behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijsnet en verstrekt deeltijds kunstonderwijs in muziek, woordkunst en Dans. De hoofdschool is gevestigd in Stokkem in het voormalige klooster, Schutterstraat 7 en heeft als wijkafde­lingen Dilsen, Elen en Rotem.
Daarnaast beschikt de academie over een filiaal te As met als wijkafdeling Niel bij As.

In de academie proberen we de artistieke creativiteit permanent te stimuleren. Op creativiteit staat voor ons geen leeftijd. Je kunt op elke leeftijd instappen. Je kunt er als kind, jongere of volwassene kiezen uit een brede waaier aan opleidingen. Je geniet er van kwaliteitsvol onderwijs met de beste leraars in muziek, woord, dans.
Jouw talent! Onze passie!
Is je grote droom muzikant worden of schitter je toch liever als acteur op de planken? Of voel je het soms kriebelen om te dansen? Dan ben je bij de Stedelijke Academie van Dilsen-Stokkem/As aan het juiste adres! 
In de academie gaan we bij elke leerling op zoek naar zijn/haar competenties en proberen deze talenten op een zeer professionele en persoonlijke manier verder te stimuleren en te ontwikkelen.
Ook volwassenen kunnen zich bij ons creatief uitleven. Je hebt geen vooropleiding nodig om te starten in de richting van je keuze. Heb je die voorkennis wel, dan zoeken we samen met jou welk lessenparcours je kunt volgen.
Heb je al enige ervaring met muziek, woord, dans of nog helemaal niet? In beide gevallen kan je bij ons terecht voor cursussen die rekening houden met jouw wensen.

Naast het ruime cursusaanbod organiseert de academie jaarlijks talrijke concerten, theatervoorstellingen, dansshows en kleine toonmomenten. We mogen op deze jaarlijkse evenementen heel wat sympathisanten en toeschouwers verwelkomen.
Daarnaast is de academie een open huis voor innovatieve initiatieven, interdisciplinaire projecten, cross-overs, workshops, stages, artistieke en educatieve projecten, themadagen waarop bepaalde instrumentgroepen extra in de kijker geplaatst worden …..