top of page
Zoeken

Onze vioolalumni in 2014-2015 in Duitsland en Slovenië!


Dankzij de opleiding aan onze academie krijgen onze vioolalumni schitterende kansen. Niet alleen zijn ze al bijna 2 decennia ononderbroken aanwezig in het USO (Leuvens universitair symfonisch orkest), al jaren duiken ze ook op in het LAO (Leuvens Alumni Orkest), als lid of als vervanger/ster.

     Met het USO traden ze in Ljubljana (Slovenië) op, november 2014. Aansluitend speelden ze 2 concerten in de telkens overvolle PDS-aula te Leuven. Op het programma o.a. het prachtige hoornconcerto van Richard Strauss met Anthony Devriendt, 1e solist bij het Nationaal Orkest van België en de 2e symfonie van Johannes Brahms. Met het LAO vertolkten ze in Leuven o.a. het vioolconcerto van Johannes Brahms. Zo ontmoetten ze persoonlijk de solist, Josif Ivanov, 2e laureaat van de Kon. Elisabeth wedstrijd! Met dit programma reisden ze in juli 2015 ook naar de prachtige Duitse cultuurstad Freiburg voor 3 concerten! Via deze contacten lukte het hen ook meermaals Ray Chen te ontmoeten, winnaar van de Kon. Elisabethwedstrijd voor viool.

     Maar niet alleen in het buitenland waren onze oud-gedienden verdienstelijk! In diezelfde weken waren onze andere oud-violisten, studerend aan de KUL, als strijkkwartet druk met de proclamaties van de universiteit en daarmee verbonden hogescholen op te luisteren. En ooit begon het allemaal aan onze academie!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page