top of page
Zoeken

6 februari 2009, "Soirée musicale" te lanklaar

Op 6 februari 2009 vond in de unieke verbruikszaal van het Hotel Beau Sejour te Lanklaar (Dilsen/Stokkem) een "Soirée musicale" plaats. Initiatiefneemster was juffrouw Nora Biro, onze vioollerares. Als samenspellerares zag zij van de ene kant de noodzaak om onze leerlingen in kamermuziekverband te laten samenspelen, maar anderzijds ook de organisatorische moeilijkheden om dit op jaarbasis zinvol te organiseren (en vol te houden!). Een tussenoplossing bood een eenmalig concert, met een slechts korte aanloopperiode. Een dertigtal leerlingen uit de klassen van T. Chen, M. Pieters, Kris Vuylsteke en uiteraard Nora Biro namen op vrijwillige basis deel in combinaties, gaande van duo tot quintet.

Als concertplaats had juf Nora haar oog laten vallen op de prachtige verbruikersruimte in Hotel Beau Sejour, waarvan de eigenaar onlangs ook een mooie vleugelpiano aankocht.

Op 6 februari 2009 was het dan zover. In stilte werd gehoopt op een publiek van ongeveer 50 mensen, maar het werd een echte overrompeling! Een (stille) telling leverde 163 mensen op. Er waren zelfs stoelen te kort! De avond werd een weergaloos succes, zozeer zelfs, dat zowel publiek (onder de indruk van de mooie concertruimte in dit prachtige hotel) als leerlingen aandrongen op herhaling in de toekomst. 

Veel van de partituren waren, lang geleden, voor leerlingen aangepast door Jan Vanderperre, die destijds o.a. ook partituren uitschreef voor de Koningin Elisabeth Wedstrijd. De leerlingen, weinig of niet meer vertrouwd met handgeschreven muziek, stonden vol bewondering voor zijn prachtig notenschrift, dat nauwelijks van gedrukte muziek te onderscheiden is.

Na afloop werd nog lang, gezellig nagekaart bij een glaasje.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page